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Information about Legal Services: 
Publicizing Lawyer’s Relationship to Independent Business 

 

Facts: 

Lawyer is a member of Bank’s board of directors. Bank’s public 
relations firm wishes to publicize Bank by including photographs of 
board members in Bank’s newspaper advertisements. 

Question: 

May Lawyer permit the use of Lawyer’s photograph for this 
purpose? 

Conclusion: 

Yes. 

Discussion: 

Absent some reason to believe that the photographs would be used 
in a misleading or improper manner,1 there is no reason Lawyer cannot 
permit his or her photograph to be used in Bank’s advertisements. Cf. 
OSB Formal Ethics Op No 2005-3 (rev 2014). 

 

                                           
1  Oregon RPC 7.1(a) provides: 

A lawyer shall not make a false or misleading communication 
about the lawyer or the lawyer’s services. A communication is false or 
misleading if it contains a material misrepresentation of fact or law, or 
omits a fact necessary to make the statement considered as a whole not 
materially misleading.  
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____________________ 

COMMENT: For additional information on this general topic and related subjects, 
see The Ethical Oregon Lawyer § 2.4-4 (marketing, public relations, and public 
educational programs) (OSB Legal Pubs 2015); Geoffrey C. Hazard, Jr., W. William 
Hodes, & Peter R. Jarvis, 2 The Law of Lawyering chs 59–60 (4th ed 2015) (supple-
mented periodically); and ABA Model RPC 7.1–7.2. 


